13. august 2015
fødte Nanna
to velskabte hanhvalpe

Cantabella's Ruff Tuff Bum
(solgt/sold)

Cantabella's Ruff Tuff Tim

(solgt/sold)

02.10.15
Så er hvalpene snart ved at være 8 uger. Mere nøjagtigt på torsdag. Den 8. oktober 2015. 8 uger den 8. Egentlig meget sjovt :)

Nå, men nu begynder en virkelig spændende tid. For nu er de så meget mere med en nogensinde før. De er blevet mere udadfarende fordi de ikke kan lade være. For det er dét, der kendetegner en gårdhund; Den er ikke modig. Men den er så hulens nysgerrig :D

Hvalpene har været afsted et par gange nu sammen med mor Nanna og tante Dagmar hos Hedvigs Hundecenter (www.hedvigs-hundecenter.dk), hvor de har løbet frit i en stor dyreindhegnet fold. Og sikke en fornøjelse. For både dem og for os, der har gået med dem rundt på området. Hvalpene har givet den fuld skrald... altså, hvis de ikke lige er faldet over et græsstrå og trimlet rundt.

I morgen går turen til Nordsjællands Profesionelle Hundesvømmehal (Dogswim.dk).

Og ja, den er go' nok. De skal svømme, de små. De får en lille svømmevest på, ligesom mor Nanna får en lidt større svømmevest på. Og så er det lige så stille i ro og fred at komme ned i det tempererede vand og få gang i urinstinktet; Hundesvømning.

Og så har den tidligt påbegyndte pottetræning båret frugt. Hold da op de lærer hurtigt. For allerede nu lægger de an til at skulle 'på potten', når de stiller sig ved havedøren og piber. Sådan!

Og ja, det er rigtigt nok. De flytter ikke hjemmefra. Endnu. De bliver sluppet herfra, når de er 10 uger. Så indtil da vil de blive vænnet til mere og flere situationer.

De bliver taget med på stationen og ser (og hører) tog ankomme og afgå, vænnet til at gå i sele og snor. De har allerede vænnet sig til halsbåndet.

Der vil også blive afspillet CD nu her i huset med uvante lyde, såsom fra fyrværkeri, skud, mv.

De er allerede meget tilvænnet til at køre bil i fast bur.

Men nu gælder det i første omgang på torsdag. 8 uger som sagt. Men også vaccinering og chipning. Sikke de skal stikkes. Men dét skal gøres. Så må vi bare holde os for ørerne og være de store trøstere bagefter.​​

 

17.09.15

Idag, 17. september er hvalpene 36 dage. Dvs. over 1 måned nu. Præcist 5 uger faktisk. Og hold da op det går stærkt nu. Både tiden, alderen og udviklingen.

De boltrer sig nu næsten stedvant i huset. OG udenfor i haven. For der har været nogle gode dage, hvor de har kunnet gå tørpotet ude på græsplænen.

Gå og gå... de har fundet ud af, at de kan spæne... og fare efter tante Dagmar.. Så det er et par lopper, der er flere steder på én gang.

Og så logrer de med deres små haler nu. Helt forrygende at se. Man blir' så glad.

 

03.09.15

Så er hvalpene blevet 21 dage og der er kommet lidt mere liv i hvalpekassen nu.

De er nu igang med at forsøge sig med at rejse sig lidt fra underlaget. Det er de allerførste små bitte tegn på, at de lægger an til at ville rejse sig på alle fire og derved en dag meget snart at stavre rundt på de små stænger.

Den opmærksomme 'lytter' vil kunne skimte et lidet charmerende underlag i hvalpkassen... Men det handlede om at få fodfæste. Det var ikke det nemmeste for de små ret-godt-i-stand drenge.

Så nu er der efter dyrlægens anbefaling lagt nubret gummiunderlag i bunden. Og det har allerede givet resultat :D
 

23.08.15
Så er der lagt nye friske billeder ind.

Det er endnu ikke det 'vildeste', der kan fremvises, for de har ikke fået øjne endnu og så møfler de bare rundt på må og få.

Men søde, dét er de :D